îngrijire

Bougainvillea este un arbust peren care nu necesită îngrijiri speciale, fiind o plantă rezistentă. Este recomandat să se verifice tulpina şi frunzele din cînd în cînd pentru a preveni bolile şi atacurile insectelor.


bougainvillea Romania



Bougainvillea se dezvoltă bine în toate tipurile de pămînt, însă trebuie să fie foarte uşor drenabil şi irigat moderat.

Fiind o plantă tropicală la origine, bougainvillea are nevoie de multă lumină. Este recomandat să plantaţi arbustul într-un loc în care să primească direct razele soarelui, pentru o perioadă cît mai lungă din zi (minimum 6-8 ore).

Irigarea şi fertilizarea trebuiesc făcute moderat, pentru că altfel fie îi vor cădea frunzele, fie foliajul nu se va dezvolta la fel de bine şi nu va înflori.

Bougainvillea nu are neapărat nevoie de tăieri de formare. Dacă totuşi doriţi să îl toaletaţi, puteţi să o faceţi oricînd în timpul anului, dar retineţi că noile ramuri se dezvoltă numai primăvara, cînd temperaturile încep să crească. Ramurile noi sînt moi, dar în timp vor deveni lemnoase. După ce florile au trecut, e nevoie să tăiaţi ramurile subţiri de care au fost prinse.



  • LUMINA - planta trebuie aşezată în locuri însorite;
  • TEMPERATURA - necesită caldură vara (22-25 grade C) şi răcoare iarna (7-10 grade C);
  • SUBSTRATUL - orice pămînt fertil, uşor drenabil. 
  • Folositi un substrat care sa se dreneze foarte bine. Substratul necesar este un amestec de turba (70 %), scoarta de pin si ace de pin (uscate) si macinate (20%) si nisip (10 %). Sa se evite utilizarea solului argilos deoarece acesta retine apa. Este foarte important PH-ul solului ; un Ph al solului cuprins intre 6-6,5 este ideal pentru buna dezvoltare a Bougainvilleei;
  • UDARI - se udă moderat (2-3 ori pe săptămînă), astfel încît pămîntul să fie reavăn pe toată durata primăverii şi verii; iarna pămîntul se menţine aproape uscat;
  • FERTILIZAREA - se face bilunar pe perioada verii;
  • TRANSPLANTAREA - se realizează primăvara după tăieri;
  • PALISAREA - se realizează pentru susţinerea plantei;
  • TAIERILE - se fac în 2 etape: după înflorire se taie lăstarii care au înflorit; primăvara se scurtează ramurile şi se corectează statura plantei.

6 comentarii:

  1. PH-ul solului: http://gradina.acasa.ro/amenajarea-gradinii-117/testeaza-ph-ul-solului-din-gradina-159819.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Aparat masurat PH-ul solului: http://vasilerosciuc.blogspot.ro/2013/01/aparat-de-masura-pentru-determinarea.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Despre îngrăşăminte: http://bougainvillee.blogspot.ro/2015/04/despre-ingrasaminte.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua,v-as ruga sa-mi spuneti unde gasesc scoarta si ace de pin uscate si tocate(macinate)ptr.amestecul compozitiei solului ptr.a planta boungainvillea.Cu respect va multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Puteti gasi scoarta la magazine de genul "Hornbach", chiar si la cele pentru animalute, dar puteti gasi si in parcuri, in jurul pinilor.
    Pentru sol, puteti folosi pamintul special de la Compo Sana (Hornbach, Dedeman).

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...