cultivare

Bougainvillea este o plantă tropicală ce înfloreste abundent pentru mai multe luni pe an, în cazul în care este plantată în climatul potrivit. Se asemănă cu vita de vie, urcîndu-se pe pereti si jardiniere, si se dezvoltă în fiecare an dacă nu este expusă la temperaturi scăzute.


Cultivare Bougainvillea

1. Decideti dacă o plantati în gradina sau într-un ghiveci

Bougainvillea prosperă în locuri calduroase si relativ uscate. Dacă doriți să păstrați bougainvillea în aer liber pe tot parcursul anului, e indicat să fie în zone tropicale. Dacă sînteti într-o zonă mai rece, aveți posibilitatea să o tineti în gradină, in aer liber, plantind-o într-un ghiveci si aducînd-o în interior pe timpul iernii. 
  • Bougainvilleei îi prieste atunci cînd temperatura de noapte nu scade sub 15 grade Celsius si temperaturile din timpul zilei nu depășesc 38 de grade C; 
  • Bougainvillea, pe timpul iernii, poate fi tinută la subsol sau într-o altă încăpere mai putin luminată, la temperaturi de cel putin 7-10 grade Celsius.


bougainvillea (poza wikihow)

2. Găsiti un loc însorit în curtea dumneavoastra 

Bougainvillea are nevoie de mult soare si va crește cel mai bine într-o zonă însorită, în aer liber, cu fata spre Nord (în emisfera sudică), si spre Sud (în emisfera nordică). Bougainvillea are nevoie de cel puțin 5 ore de soare plin în fiecare zi pentru a prospera.

bougainvillea (poza wikihow)

3. Alegeti un loc cu sol bogat, bine drenat

Bougainvilleei nu îi prieste un substrat care păstrează prea multă apă, asa că asigurati-vă că drenajul este destul de bun. Are nevoie de un sol bogat, usor acid, cu pH între 5,5 si 6,0. Se pot folosi amestecuri de turbă cu nisip sau pămînt de gradină cu nisip.
  • Adăugati calcar în sol pentru a creste pH-ul sau sulf pentru a-i reduce pH-ul dacă este necesar; 
  • Dacă alegeti plantarea bougainvilleei într-un ghiveci, alegeti un amestec de pămînt cu nivelul pH-ului adecvat.

4. Plantati bougainvillea 


Săpati o groapă adîncă, cît să încapă lejer rădăcinile bougainvilleei. Adăugati în ea un îngrăsămînt bogat în fosfat, pentru a accelera cresterea rădăcinilor si inflorirea. Scoateti usor bougainvillea din ambalajul său și asezati-o în groapă. Completati si uniformizati pămîntul din jurul bazei plantei, apoi udati-o din belsug.

  • Dacă doriti ca bougainvillea să urce pe un spalier sau pe perete, asigurati-vă că se afla în apropierea structurii. În timp ce creste, va trebui să o îndreptati să urce pe aceasta structură; 
  • Dacă alegeti să plantati bougainvillea într-un ghiveci, asigurati-vă că acesta va avea o multime de găuri de scurgere, deoarece bougainvilleei nu-i place să aibă "picioarele ude", adică rădăcinile să nu stea în apă.
sursa: wikihow

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...